lauantai 9. elokuuta 2014

Viimeinen kesälomaviikko

Syksy lähenee uhkaavaa vauhtia ja kesäloma on loppumassa. Loma on mennyt todella nopeasti ja paljon on ehtinyt tapahtua. Kesä oli hieno ja ikimuistoinen. Opin, koin ja näin paljon, mistä olen ikuisesti kiitollinen. Nyt on kuitenkin pikkuhiljaa aika palata normaaliin lukiolaisen arkeen ja aloittaa lukion toinen luokka. Aika menee kyllä uskomattoman nopeasti, vastahan olin menossa lukioon!



Viimeinen kesälomaviikko on sujunut hyvin rennoissa fiiliksissä, Mymmelin kanssa otettiin kevyemmin alkuviikko kenkien ollessa jo irtoamispisteessä. Kengitys oli keskiviikkona ja silloin tehtiin jumppaileva ja avaava koulutreeni. Mymmeli oli vähän säikkynä loppuratsastuksesta ja alkoi näkemään pieniä vihreitä miehiä kaikkialla, heh... Torstaina tehtiin taas rankempi treeni, joka sisälsi paljon laukkatyöskentelyä. Laukka-käyntisiirtymisiä, vastalaukkaa, kokoamisia yms. Mymmeli oli todella hyvä ratsastaa ja alusta asti hyvin läpi. Edellispäivän jumppailut näkyivät siis selvästi ja oli kiva ratsastaa vetreää ja hyvin valmisteltua hevosta.

Eilen kävin jo aikaisin aamulla Mymmelin kanssa rentouttavalla maastolenkillä ja vähän kiipeilemässä metsässä. Mymmeli tuntee maastoreitit niin hyvin, että minun ei tarvitse ohjata tai tehdä siellä selässä mitään muuta kuin pysytellä kyydissä neidin talsiessa varmajalkaisesti ja reippaasti eteenpäin. On ihanaa katsoa, kuinka onnellinen Mymmeli selvästi on ja kuinka se tarkkaavaisena korvat hörössä kulkee koko matkan epäröimättä hetkeäkään.

Tänään mentiin pitkästä aikaa puomeja. Ennen menimme niitä paljonkin treenaten esimerkiksi eri askelmääriä puomien väleihin. Nyt ne ovat kuitenkin jääneet kun ei enää hypätä, mutta ehdottomasti aijon ottaa ne takaisin liikutusohjelmaamme. Mymmeli oli selvästi mielissään, kun pääsi menemään hyvin yksinkertaista neljän ravipuomin linjaa. Tein eri tehtäviä ravissa yhdistäen esimerkiksi väistöt, voltit ja puomit samaan tehtävään. En saanut tammaa niin rennoksi ja läpi kun olisin toivonut, sillä puomien takia Mymmeli kuumui hieman liikaa tullen siten malttamattomaksi ja sähläksi.



Lähdimme loppuratsastuksen ajaksi kentälle, jossa sain vihdoin vähän otetta tammaan. Tein vielä ravissa hetken ympyröitä ja temmonmuutoksia, joiden avulla sain Mymmelin kuuntelemaan ja odottamaan. Nyt vaadin siltä jo hieman kootumpaa liikkumista aina lyhyissä pätkissä ja takaosaa enemmän alle. Hyvin tuo tuntui jaksavan jo kantaa itseään ja selvästi olisi energiaa ollut jatkamaankin vielä työskentelyä. Päätin kuitenkin lopettaa, kun tuntui suht hyvälle. Kiva se on lopettaa kun molemmilla on hyvä fiilis, eikä turhaa alkaa vaatimaan vielä vähän enemmän.

Nyt nautitaan vielä huomenna viimeisestä lomapäivästä ja pidetään hauskaa! 
Hyvää syksynalkua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti