tiistai 15. heinäkuuta 2014

Aloitus puhtaalta pöydältä -blogi uudistuu!


Viime viikkojen aikana on tapahtunut aivan älyttömän paljon ja usein olen ollut aikeissa tulla postailemaan. Jostain syystä en ole kuitenkaan saanut puettua ajatuksia sanoiksi ja päivä päivältä se on tuntunut yhä hankalemmalta. Ajattelin lopettaa koko blogin, sillä vanha blogi tuntui tulleen tiensä päähän. Näiden tapahtumarikkaiden päivien jälkeen iltaisin olen kuitenkin kaivannut kirjoittamista. Haluan kirjoittaa tapahtumia ylös, julkaista kuvia ja luoda tästä paikan, johon saan säilytettyä muistoja. Myöhemmin on ihana päästä selailemaan vanhoja postauksia ja muistelemaan menneitä aikoja.

Lyhyesti esiteltynä olen siis Jonna, kultaisen 16 vuotiaan risteytysponitamma Mymmelin omistaja. Poninomistajaksi ryhdyin pian 5 vuotta sitten ja sillä tiellä ollaan edelleen. Mymmeli on ensimmäinen oma hevoseni ja tammaa ennen olin ratsastuskoulun oppilas. Näiden viime vuosien aikana olen oppinut lähes kaiken osaamani ja tietämäni. Tamma on ollut vaativa ja välillä erittäin hankala kaikkine tempauksineen, mutta juuri siitä syystä kaikkein paras opettajani. Paljon olemme kokeneet, mutta paljon on myös vielä kokematta. Yhteinen tarinamme tulee jatkumaan aina ponin viimeisiin hetkiin asti -jotka toivottavasti eivät ole vielä moniin vuosiin.


Vanha blogi käsitteli aikaa, jolloin pienin askelin kehityimme kohti nykyistä tilannettamme. Kävimme läpi todella kivikkoisen tien lukuisine ylä- ja alamäkineen. Valmentauduimme yhdessä vaiheessa joka lajissa koulusta kenttään ja kävimme kilpailemassa pikkukisoista aluekisoihin asti. Välillä onnistuimme, mutta usein paineet kasvoivat liian suuriksi ja suoritukset menivät penkin alle. Paineet pärjäämiselle olivat suuret ja on vaatinut aikaa tajuta, että se ei ole enää sen arvoista. Mymmeli on ollut minulla jo monta vuotta ja olen oppinut tammalta aivan uskomattoman paljon. Kehitystä on tullut hitaasti, mutta varmasti.

Viimein tajuan itsekin sen, että ei minun tarvitse todistaa kenellekkään osaamistamme ja sen takia lähteä kisoihin -kerran emme siitä ainakaan viime aikoina ole itse nauttineet. Kilpailemisen kuuluisi olla hauskaa molemmille osapuolille. Nyt pystyn myöntämään myös itselleni, että meidän ei enää kannata yrittää niin tosissaan tähdätä kilpailuihin. Tärkeämpää on keskittyä treenaamaan positiivisin mielin samalla parantaen luottamusta ja suhdetta entisestään. En halua enää tuhlata yhteistä aikaamme stressaten menestyksestä ja etenemisestä, vaan haluan oppia paremmaksi hevosenkäsittelijäksi, kokea uusia asioita ja antaa Mymmelille parasta mahdollista huolenpitoa.

Tamma on tärkein aarteeni, elämäni hevonen ja meidän pitäisi nauttia yhteisistä hetkistämme ja kokemuksistamme. Mymmelillä on minulle vielä paljon annettavaa ja opetettavaa ja olen valmis uusiin koitoksiimme!


Asiat ovat muuttuneet todella paljon tässä lähiaikoina ja yksi muutoksista koskee nyt blogia. Vanhat postaukset on poistettu ja uusi blogi on tekeillä, pikkuhiljaa sitä rakennan ja muokkaan paremmaksi. Aktiivinen kilpaileminen on mennyttä elämää ja nyt meitä odottavat uudet haasteet. Blogi tulee käsittelemään yhteistä taivaltamme tästä kesästä lähtien ja toivottavasti taipaleemme tulee olemaan vielä pitkä! Näin uudistusten myötä hlauaisin kysyä, olisiko teillä lukijoilla toiveita tulevista postauksista? Ainakin postaus reissustamme Annalle on tekeillä, sekä yksi postaus hieman suuremmasta aiheesta viimeistään ensi viikolla, mutta onko teillä muita toiveita?

 Mielipiteet koko blogiuudistuksesta, sekä kaikkeen siihen liittyvästä ovat tervetulleita! Miltä esimerkiksi ulkoasu teidän silmäänne näyttää?

6 kommenttia:

  1. Ah ihanaa et tuut takasin! Mielenkiintoselta kuulostaa tää uudistus, kovasti oottelen jo postauksia ;) etenkin sieltä annalta!

    VastaaPoista
  2. Upea banneri ja ihanaa että olette edelleen mukana kuvioissa! :)

    VastaaPoista
  3. Ulkoasu on tosi hieno ja selkeä ! ja sitten niitä posatusehotuksia: Varustepostaus,Mymmelin plussat ja miinukset,myday,ja postaus Mymmelin silmin .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ja kiva saada postausehdotuksia! :)

      Poista