keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Uusi projektimme edistyy -Mymmeli on tiine!

Blogin uudistumiseen, hiljaiseloon ja Annalta suunniteltua aikaisempaan poislähtöön löytyy syy tästä uudesta erittäin jännittävästä projektista: Mymmelin varsottamisesta. Lähdimme pari viikkoa suunniteltua aikaisemmin Annalta ja veimme Mymmelin sulhasen kotitallille. Kylmien ilmojen takia ponin kiima ei ollut normaali, joten tamma joutui viettämään sulhasen luona kaksi viikkoa. Kiimapiikkiä jouduttiin käyttämään ja lopulta Mymmeli siemennettiin kaksi kertaa.Tuskaiset hevosettomat päivät päättyivät ja päästiin hakemaan Mymmeli kotiin. Nyt on jatkettu elämää täysin normaalisti treenaten, viettäen ihania kesäpäiviä ja pitäen hauskaa. Jännitystä on kuitenkin ollut koko ajan ilmassa siitä lähtien, kun päivä kotiin paluusta ultrassa todettiin Mymmelin ovuloineen. Kaikista pahin on kuitenkin ollut viime yö, sillä jännityksen takia voin pahoin ja olo oli muutenkin hirveä...

Tänään odotus palkittiin kun nyt jo 19. vuorokauden kohdalla saatiin eläinlääkärimme ultraamaan Mymmeli. Olin aivan varma, että tamma on tyhjä...Uskomatonta, mutta Mymmeli on tiine ja siellä näkyi yksi alkio -aivan käsittämätöntä! Uutinen oli yksi hienoimmista, mitä olen kuullut ja kyllä siinä pakostikin hieman herkistyi ;) Nyt vaan kaikki peukut pystyyn, että varsa pysyy matkassa loppuun asti hyvin ja varsominen sujuisi ongelmitta -niin kuin tietysti kaikki tähän varsaprojektiin liittyvä. Ensi kesäksi odotetaan siis syntyväksi Mymmelin ja Pin Rock's Black Velvetin varsa, mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan!


Uutinen ja koko varsaprojekti tuli monelle varmasti todellisena yllätyksenä. Koitan selittää kaiken mahdollisimman lyhyesti, mutta selkeästi. Asiaa kuitenkin riittää! Kaikki alkoi jo vuosi sitten viimeisenä ponivuotenani, kun valmentajani ja vanhempieni kanssa ryhdyimme keskustelemaan tulevaisuudestani ratsastajana. Mitä siltä haluaisin ja mihin kaikkeen vaikuttaisi päätös pitää Mymmeli meillä loppuun asti. Silloin jo heitettiin ilmaan ajatus Mymmelin varsottamisesta, mutta se jäi taka-alalle Mymmelin jouduttua saikulle kintereen takia. Siitä lähtien olemme kuitenkin oreja katsoneet sillä silmällä ja keskustelleet useiden ammattilaisten kanssa asiasta. Kaikki ovat olleet varsan teon puolella ja jopa 4 eri eläinlääkäriä on ehdottanut valitsemaamme Velvetiä Mymmelille sulhaseksi.

Annalla päästyäni niin monen laadukkaan hevosen selkään aloin haaveilla jälleen tavoitteellisemmasta kisaamisesta tulevaisuudessa, sekä omasta hienosta hevosesta. Juttelimme niin Annan kuin monien muidenkin kanssa vakavissaan siitä, haluanko tulevaisuudessa kisata ja treenata tavoitteellisesti laadukkaalla hevosella, vai pystynkö tyytymään esimerkiksi tavallisempaan ratsasteluun jollain vuokrahevosella Mymmelin vanhetessa. Hyvää hevosta on vaikeaa löytää vain ratsastettavaksi ja kisakäyttöön, eikä minulla ole edes nyt muutamaan vuoteen aikaa toiseen hevoseen Mymmelin rinnalle. Tärkeimpänä minulle on kuitenkin opiskella kunnolla ja siihen menee paljon aikaa. Esteeksi toisen hevosen hankinnalle tuli siis aika, sekä tietysti raha, sillä tarpeeksi hyvät hevoset maksavat aivan älyttömän paljon.

Alan olla jo siinä iässä, että alan osallistumaan enemmän hevoseni kuluihin. Lähivuosina opiskelijana minulla ei mitenkään ole varaa pitää kahta omaa aikuista hevosta. Luultavasti en pystyisi pitämään edes yhtä hyvää omaa treenissä olevaa hevosta tarpeeksi hyväpuitteisella tallilla. Niimpä jälleen sain kuulla lukuisilta ihmisiltä ehdotuksia tehdä Mymmelillä varsa. Se alkoi kuulostamaan kunnollisen mietinnän jälkeen hyvältä vaihtoehdolta, sillä varsan kasvaessa itse suoritan lukion loppuun ja haen jatko-opiskelemaan, sekä töihin. Siinä vaiheessa kun varsalla voi kunnolla alkaa treenaamaan ja tekemään enemmän, olen edennyt toivottavasti jo huomattavasti opiskeluissani ja päässyt muutenkin elämässäni eteenpäin niin, että pystyn kustantamaan täysin elämiseni ja hevoseni.

Pitkien keskusteluiden, pohtimisten ja selvittelyiden jälkeen päätös Mymmelin varsottamisesta lyötiin lukkoon. Mikäli terve varsa saadaan maailmaan ja jatko sujuu hyvin, on ajatuksena tehdä varsasta minulle tulevaisuudessa haaveilemani kilpahevonen. GP-kisatykkiä siitä tuskin tulee ja siitä en haaveilekkaan, vaan laadukkaasta kilpakumppanista ehkä kansallisten vaativiin. Päätösten teoista siirryttiin nopeasti toimintaan ja sopivan orin etsiminen alkoi. Etsinnässä oli pieni tai pientä periyttävä, jalo, näyttäväliikkeinen, hyvärakenteinen ja -sukuinen, sekä hyvällä luonteella varustettu ori. Orin jälkeläisillä tuli olla hyvää näyttöä näyttelyistä ja hyvät liikkeet. Moni ihan varteenotettava ori oli liian iso, kun taas pienemmät tuntuivat olevan aivan liian raskasrakenteisia ja epäsopivia Mymmelille. Uudelleen ja uudelleen päädyin selailemaan Velvetin tietoja, jälkeläisiä ja sukua. Olen ihastellut kyseistä oria jo kauan. Puhuttuani muiden kanssa päätettin valita Mymmelille käytettäväksi Pin Rock's Black Velvet.


Asiat etenivät nopeasti ja ensimmäisessä ultrassa kiiman alussa eläinlääkäri totesi Mymmelin kohdun kunnon todella hyväksi. Epäiltiinpä sitä jopa Mymmelin ikääkin, näyttää kuulemma kaikin puolin nuoremmalle kuin on. Projektia voitiin siis jatkaa hyvillä mielin. Mymmeli vietti kaksi viikkoa Velvetin kotitallilla ja kävimme kerran sitä katsomassa siellä. Ensi kertaa nähtyäni Velvetin livenä en voinut kun todeta sen olleen nappivalinta. Aivan uskomattoman upea, jalo ja hyväluonteinen ori! Velvetin erittäin selväpäinen ja mukavan oloinen luonne toivottavasti tasoittavat hieman Mymmelin vahvaa luonnetta... Toiveissa olisi, että varsasta tulisi selväpäinen, utelias ja rohkea. Toki omaakin tahtoa, luonnetta ja herkkyyttä saa ja pitää olla, mutta hieman tasaisempi yksilö voisi olla kiva Mymmelin rinnalle :D

Nyt olen mielestäni onnistunut kertomaan varsaprojektimme pääasiat, mutta toki saa kysyä, jos jokin asia jäi mietityttämään. Seuraava ultra onkin kahden viikon päästä ja sitä seuraava kolmen kuukauden kohdalla, toivotaan että kaikki menee hyvin ja varsa pysyy matkassa mukana!


8 kommenttia:

  1. Oi vähänkö jännää! Tosi mielenkiintosta, peukut pystyyn et kaikki menee hyvin tässä projektissa :)

    VastaaPoista
  2. Täällä pidetään peukkuja, että kaikki menee hyvin! :)

    VastaaPoista
  3. Voi miten ihanaa 😊 toivottavasti kaikki menee hyvin ja mymmeli saa terveen varsan.

    VastaaPoista
  4. Voi että, hurjasti onnea!

    VastaaPoista